SÜRÜKLE
EN
TOPLULUKLAR Çözüm ve Destek Topluluklarımız
Çözüm ve Destek Topluluklarımız 

Ortak hedefler doğrultusunda ortak etki yaratmak için bir aradayız. 

Suna’nın Kızları olarak ortak hedefler doğrultusunda ortak etki yaratmak için bir araya gelmenin önemine inanıyoruz. Bu inançla paydaşların bir arada çalışmasını sistematik bir metoda oturtan Kolektif Etki yaklaşımını benimsiyoruz.

Suna’nın Kızları, kolektif etki çalışmaları kapsamında:

  1. Ortak amaçlar etrafında bir araya gelen topluluklar oluşturur.
  2. Bu topluluklarda sorunlar ve kök sebeplere dair ortaklaşılması, derinleşilmesi ve bütüncül müdahaleler ve sürdürülebilir etki için kamu, akademi ve sivil topluma ait farklı faaliyetler arasında bağ kurulması için çalışır.
  3. Sistemsel değişim için kurulan bağların etkili ve tekrarlanabilir olduğu modellerin geliştirilmesini destekler.
  4. Geliştirilen modellerin pilotlanması için işbirlikleri kurar.
  5. Ortak çalışmaların hayata geçirilmesi için bilginin devamlı akması, ilişkilerin güçlenmesi ve ilgili kişi ve kurumların birbirini duymasını sağlayacak alanlar oluşturur.
  6. Ortak göstergelerle süreçlerin ve elde edilen sonuçların izlenmesi, değerlendirilmesi ve etkili modellerin ölçeklendirilmesi için çalışır.

Çözüm ve Destek Toplulukları Nedir?

Çözüm ve Destek Toplulukları, ortak gündem etrafında bir araya gelen, ortak bir amaçla hareket ederek ana stratejinin faaliyetlere ve projelere dönüşmesini sağlayan, farklı uzmanlıkların ve deneyimlerin birleştiği çok paydaşlı gruplardır. 

Suna’nın Kızları Toplulukları, topluluğun odağı ve belirlenen ihtiyaçlara göre değişkenlik göstermekle birlikte 7 - 30 kişi arasında değişir. Yapılandırılmış bir iş birliği modeli ile 2 haftada bir toplantı yaparak bir araya gelinmesi hedeflenir. Ancak toplantıların sıklığına, zamanlamasına ve mekânına her topluluk kendi içinde karar verir.

Çözüm ve Destek Toplulukları Kılavuzu