Kız çocukların eğitime erişmelerini ve eğitimi
en çok kazanımla tamamlamalarını sağlayacak ekosistemin oluşması hedefiyle yola çıkan Suna’nın Kızları, bu ekosistemin oluşması için kolektif etki yaklaşımını benimsiyor.
Suna’nın Kızları, desteklediği topluluklarda sivil toplum, kamu ve özel sektör aktörlerinin çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler ile ortak amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sağlamayı, oluşturulan etkiyi ortak göstergelerle izlemeyi ve uygulamalara yaptığı yatırımla desteklemeyi hedefliyor. Bu doğrultuda destekleyici kuruluş sorumluluğunu üstlenen Suna ve İnan Kıraç Vakfı, aşağıdaki faaliyetleri hayata geçiriyor:
Faaliyet Alanları
Çözüm ve destek toplulukları
Kız çocukların ihtiyaçlarını merkeze alan dijital ve fiziksel topluluklar oluşturulması için kaynak, yöntem, mekân, uzmanlık gibi gereksinimleri karşılıyor.
Bilgi üretimi
Alanın gereksinim duyduğu bilgileri ortaya çıkartmak için yenilikçi araştırma yöntemleri ve içerikler oluşturulmasını destekliyor; uygulamaları güçlendirmek için etki analizleri ve izleme-değerlendirme çalışmaları için altyapıyı oluşturuyor.
Kuluçka yatırımları
Kolektif etki odağında geliştirilen işbirlikleriyle inovatif fikirler geliştirilmesine, başarılı uygulamaların adaptasyonuna ve pilot uygulamalar yürütülmesine yatırım yapıyor.
Bağlantı kurma
Topluluklar içerisindeki paydaşların en etkin kaynaklarla desteklenmesini sağlamak için yatırımcıları, bağışçıları ve uzmanları harekete geçirmeyi amaçlıyor; yalnızca sivil toplum örgütleri arasında değil, sivil toplum ile özel sektör arasında da etki temelli ulusal ve uluslararası bağlantılar geliştirmeye odaklanıyor.
Ölçeklendirme yatırımları
Etkisi kanıtlanmış çözümlerin kalıcı ve sistematik değişim sağlamaya yönelik olarak yaygınlaşması için çalışıyor; uygulayıcıların kapasitelerinin güçlenmesi için danışmanlık ve fon desteği sağlıyor.
Program geliştirme ve uygulama
Topluluklar içerisinde kuluçkalanamayan ihtiyaçlara yönelik programlar, atölyeler ve seminerler geliştiriyor; geliştirilen programların nitelikli şekilde uygulanması için sistemler kuruyor; uygulama sahaları içerisinde programların koordinasyonunu sağlıyor.
İletişim
Kız çocukların, bağışçıların, gönüllülerin, sivil toplum örgütlerinin ve diğer ilgili paydaşların etki temelli olarak iletişim kurabileceği mecralar oluşturuyor, dijital ve yüz yüze etkinlikler düzenliyor; kız çocukların kendini ifade edebileceği iletişim kanallarının oluşturulmasına öncelik veriyor.
Kampanya ve savunuculuk
İletişim kampanyalarında çocuk güvenliğini, çocuk katılımını ve kız ve oğlan çocuklar arasında eşitliği öne çıkartan çalışmalar yapmayı hedefliyor; sistematik değişim için iyi uygulamaların yaygınlaşmasına yönelik savunuculuk faaliyetleri gerçekleştiriyor.