SÜRÜKLE
EN
UYGULAMA SAHALARI Çocuk Yaşam Merkezi

Sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve diğer tüm temel aktörlerle çalışarak, çocuklar için destekleyici bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyoruz.

Çocuk Yaşam Merkezleri 

Çocuk Yaşam Merkezleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve topluluk katılımcımız sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde depremden etkilenen bölgelerde çocukların gelişimleri için güvenli ve destekleyici alanlar kurmak ve yeniden yapılanma sürecinde kız çocukların özgün ihtiyaçları başta olmak üzere tüm çocukların ihtiyaçlarının gözetilmesini sağlamak amacıyla kuruldu.

Merkezler sayesinde, sivil toplum kuruluşlarının hem bir arada hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri ile koordineli şekilde çalışmalarına imkân sağlanıyor.  

Çocuklar Çocuk Yaşam Merkezine Nasıl Kayıt Oluyor?

Çocuk Yaşam Merkezlerinden içerisinde bulundukları konteyner kentlerde yaşayan 12-18 yaş aralığındaki tüm çocuklar başvuru yaparak faydalanabiliyor.

Çocukların fiziksel ve duygusal iyi olma hallerini destekleyen programların uygulandığı Çocuk Yaşam Merkezlerine bir yetişkin eşliğinde gelip kaydolan çocuklar, önce 10 günlük Suna’nın Kızları Esenlik Programı’nı tamamlıyor, ardından da kendi ilgi ve isteklerine göre belirlenen aktivitelere ve atölyelere katılıyor.

Esenlik Programı’nın başında birlikte yaşamaya ve öğrenmeye dair topluluk anlaşmaları yapan çocuklar, topluluk kurallarını kendileri belirliyor. Esenlik Programı’nın ardından çocuklar haftalık düzenlenen topluluk saatlerinde ortak alanları aynı anda kaç kişinin kaç saat kullanabileceğinden, hangi atölyelerin devam edip etmeyeceğine kadar, merkezin işleyişine dair birçok konuda karar alıyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız    

Destekçilerimize Teşekkürler